Tågaborg. Norra Stenbocksgatan 87, Helsingborg

En riktigt vacker 20-tals villa som är genomgripande renoverad, såväl ut- som invändigt, under 2017.

Typ

Fastigheten Helsingborg Tallen 3. Friliggande villa - 1 ½ plan med vind.

Storlek

Boarea ca 245 m², biarea ca 125 m². Areauppgifter enligt säljaren. 9 rum, varav 4-5 sovrum.

Pris

11 500 000 kr.

Beskrivning

Denna vackra 20-tals villa är genomgripande renoverad så sent som under 2017. Ett hus att flytta rakt in i! Ni välkomnas av en elegant entré med hall och en liten gästtoalett. Vidare finns det två sällskapsrum varav ett med burspråk och en vacker öppen spis. Det stilrena köket från Marbodal öppnar upp sig mot en rymlig matplats med skjutdörrar in mot sällskapsrummen. I köket finns en spisö, all maskinell utrustning inklusive en liten vinkyl samt bänkskivor av granit. Från köket leder dubbeldörrar ut till den stora,delvis överbyggda, altanen med västerläge. Här finns även ett utekök, inbyggd grill samt integrerade kylar. En trappa upp finns det två stora och ett mindre sovrum, allrum med utgång till balkong samt ett smakfullt badrum. Via en nybyggd trappa når vi vindsplanet som är inrett med ett allrum och ett sovrum. Här är det bra takhöjd och fina takfönster. Källarvåningen håller toppklass! Med en takhöjd på två meter, stora mörka klinkerplattor på golv och vita putsade väggar. Här finner ni en rymlig vinkällare med skjutbara glaspartier, stort badrum, ångbad med dusch, två stora rum, gästrum samt tvättstuga och förråd. Villan är uppförd på en källargrund och med en stomme av tegel. Fasaden är putsad och yttertaket är belagt med pannor.
Utvändiga renoveringar 2017 omfattar nytt tak med papp och läkt, nya plåtarbeten på tak och kupor, omputsade och målade fasader, nylagd dränering samt utvändigt isolerade källarväggar. Invändigt är el, vatten och avloppsledningarna nya, badrummet nygjort med tillhörande kvalitetsdokument, köket är nytt och samtliga ytskikt likaså.
På tomten finns en carport och förråd. Uppvärmning sker genom fjärrvärme och villan är ansluten till Öresundskrafts fibernät.

Nummer
MTG-JM-701284

Ekonomi

Pris 11 500 000 kr. Taxeringsvärdet är 4 471 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 953 000 kr. Typkod 220, värdeår 1929.