Allerum. Lottenlundsvägen 12, Allerum

En fantastisk villa lantligt belägen i underbar miljö endast femton minuter från Helsingborgs stadskärna.

Typ

Fastigheten Helsingborg Allerum 1:31 (kopia). Friliggande villa - 1 ½ plan med snedtak. Byggår 2006.

Storlek

Boarea 284 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum (kan göras om till 9 rum), varav 5-6 sovrum.

Pris

Utgångspris kr.

Beskrivning

Ett välbyggt stenhus med ett underbart läge i Lottenlund, beläget mellan Helsingborg och Allerum. Här finns känslan av landsbygd och ändå är det nära till allt vad staden har att erbjuda. På tomten om 11 551 kvm finns förutom den exklusiva villan en gjuten mosaikklädd pool med relaxområde, dubbelgarage med gästbostad, stall med fem boxar, hagar, ridbana och en vacker gårdsplan. Huset omringas av vacker mark och känslan av att befinna sig i fridsam natur är fulländad.

Altandäcket utanför vinterträdgården och köket är en given plats en varm sommardag nära den gjutna och uppvärmda poolen från 2010. Sittandes i trädgården känner man av den lantliga atmosfären. Det finns uteplatser i de flesta sollägen, så det är bara att välja vad som passar för dagen. Att välja skola och dagis till sina små är inga problem då det finns ett antal olika valmöjligheter i närområdet. För hästintresserade finns det som sagt möjlighet att förverkliga sin dröm.

Huset uppfördes 2006 med kvalitativa material och genomtänkt planlösning. Boarean fördelas på stort härligt kök som öppnas upp mot både sällskapsrum och vinterträdgården, som byggdes 2010. I sällskapsrummet finns stilfull braskamin i rostfritt. På detta plan, som har golvvärme genomgående, finns duschrum, två-tre sovrum och groventré/tvättstuga med maskiner från 2015 . Ovanvåningen är delvis öppen ner mot bottenplan på ett snyggt sätt. Här erbjuds masterbedroom med eget dressingroom och badrum med badkar, dusch och bastu. Vidare finns allrum, två sovrum och badrum. Under 2017 målades fasaden och nytt golv lades på bottenvåningen. I köket installerades ny bänkskiva, diskho, kyl och frys.
Villan är uppförd med en betongplatta på mark, stomme av lättbetong, putsade fasader och ett yttertak belagt med tegelröda pannor. Ventilation sker med mekanisk frånluft och uppvärmning genom ytjordvärme. Eget vatten från en samägd borrad brunn samt eget avlopp via ett minireningsverk. Driftskostnad 2017 ca 52 000,- inklusive värme, el, vatten och avlopp.
Elförbrukning 52 432 kWh.

Nummer
MTG-JM-701283

Ekonomi

Pris: Utgångspris. Taxeringsvärdet är 4 107 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 3 317 000 kr. Typkod 220, värdeår 2006.