Tågaborg. Nicandersgatan 2, Helsingborg

En av de pampigaste villorna i Helsingborg!!! Lugnt belägen i en återvändsgata längst fram på Landborgen med enastående utsikt över Öresund.

Typ

Fastigheten Helsingborg Rödspottan 8 och Gamla Staden 4:33. Friliggande villa - 3 plan. Byggår 1905.

Storlek

Boarea ca 350 m², biarea ca 95 m². Areauppgifter enligt säljaren. 10 rum, varav 5 sovrum.

Pris

Utgångspris kr.

Beskrivning

En av de pampigaste villorna i Helsingborg!!! Lugnt belägen i en återvändsgata längst fram på Landborgen med enastående utsikt över Öresund, Ven och Danmark. Dessutom endast en kort promenad till stranden och stadskärnan.

Villan uppfördes 1905 till familjen de Fine Licht. Därefter gjordes en större tillbyggnad åt söder 1920.

Entréplan erbjuder en pampig hall som välkomnar in till tre sällskapsrum i fil, alla med utsikt över sundet. I vardagsrummet finns öppen spis samt stort burspråk perfekt som bibliotek eller lounge för att fylla på energi genom den fantastiska utsikten. Taket har unika och ståtliga stuckaturer. Hela huset andas karaktär. Vidare på detta plan finns matsal som angränsar till serveringsdel samt kök i ljusa färger. Hallen erbjuder stilfull gästtoalett. Uppför den vackra trappan finns stor hall, fyra rum varav ett med balkong och två med stora terrasser. Samtliga har en magisk utsikt över sundet. I ett av rummen finns en kakelugn. Här finns även ett stort marmorklätt bad-/duschrum. Nedre plan erbjuder allrum, två sovrum varav ett med utgång till trädgård och uteplats, kakelklätt duschrum med toalett, vinkällare, tvättstuga och förvaring samt garage. Villan är en gedigen byggnad med en stomme av tegel. Fasaderna är putsade och yttertaket är belagt med plåt. Villan har genomgått omfattande renoveringar såväl ut- som invändigt från 1994, då den nuvarande ägaren köpte fastigheten, och fram till idag. Villan är med i bevarandeprogrammet för Västra Tågaborg som särskild värdefull bebyggelse.

Nummer
MTG-JM-701285

Ekonomi

Pris: Utgångspris. Taxeringsvärdet är 8 013 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 4 385 000 kr. Typkod 220, värdeår 1929.