Tågaborg. Lenngrensgatan 7

Här finns en utmärkt möjlighet att förvärva en ny bostadsrätt med stor egen altan och sundsutsikt.

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 1101. Våningsplan 2 av 3.

Storlek

3 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea 106 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris

5 475 000 kr.

Avgift

4 638 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.

Beskrivning

Här finns en utmärkt möjlighet att förvärva en ny bostadsrätt med stor egen altan och sundsutsikt. Ljus och möblerbar hall med skjutdörrsgarderober och stor klädkammare. Här finns även ett burspråk som kan användas som kontor, lounge eller bara utsiktsrum mot sundet. Vackra pardörrar i hela våningen och mycket charm från byggnadsåret. Hallen har även toalett/tvättstuga. Köket är härligt med en yta som erbjuder plats för stort matbord som rymmer många vänner. Här erbjuds även trevligt ljusinsläpp genom vackert burspråk och fin kakelugn. Ek inredning med bänkskiva i glas och rostfria vitvaror. Köket angränsar med pardörrar till sällskapsrummet med stor balkong i väster och viss sundsutsikt. Sovrummet som är stort har egen privat dusch och toalett. Via trapphuset har denna våningen även en egen stor terrass i väster, även här med viss sundsutsikt.

Stadsdelen Tågaborg kännetecknas av en blandad stadsbebyggelse med villakvarter och stenstadskvarter i fem våningar med ett stort inslag av hus från första halvan av 1900-talet. Under hela 1900-talet uppfördes byggnader av vitt skilda karaktärer och stadens årsringar är lätta att avläsa. Det har styckats av och förtätats på de stora tomterna. Det finns fortfarande en del kvar av den allra äldsta bebyggelsen.

Kvarteret Gäddan innehåller enfamiljshus byggda från sekelskiftet och fram till 60-talet. Den äldsta byggnaden är Villa Miramar.

Huset är byggt 1900-1901. Villan är uppförd i rött tegel med vita putsdetaljer och det plåttäckta taket med sina kraftiga takutsprång är typiskt för många av förra sekelskiftets villor. 2013-2017 byggdes det till och byggdes om från enfamiljshus till hus med fyra lägenheter. I samband med ombyggnaden gjordes stora förändringar, tak och fönster byttes ut, marknivån sänktes och ett tillägg med hiss tillkom i norr.

Nybildade bostadsrättsföreningen Gäddan 6 har en total bostadsyta om 472 kvm fördelad på fyra bostadsrätter.

Nummer
MTG-JM-701271

Counter