Tågaborg. Lenngrensgatan 7

En härlig etagevåning med egen altan om cirka 75 kvm.

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 1002. Våningsplan 1 av 3.

Storlek

4 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea 108 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris

Utgångspris 4 900 000 kr.

Avgift

4 725 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.

Beskrivning

En härlig etagevåning med egen altan om cirka 75 kvm. Först en välkomnande hall med liten klädkammare, duschrum och tvättstuga. Vidare möts man av ett härligt sällskapsrum med eldstad som angränsar till köket och utgång till stor uteplats i sydväst. En modern och stilfull trappa tar en upp till våning två som erbjuder ett sällskapsrum med kakelugn( ej eldningsbar) och plats för matbord. Sovrummet är även detta rymligt och har en garderobsvägg med skjutdörrar.

Stadsdelen Tågaborg kännetecknas av en blandad stadsbebyggelse med villakvarter och stenstadskvarter i ca fem våningar med ett stort inslag av hus från första halvan av 1900-talet. Under hela 1900-talet uppfördes byggnader av vitt skilda karaktärer och stadens årsringar är lätta att avläsa. Det har styckats av och förtätats på de stora tomterna. Det finns fortfarande en del kvar av den allra äldsta bebyggelsen.

Kvarteret Gäddan innehåller enfamiljshus byggda från sekelskiftet och fram till 60-talet. Den äldsta byggnaden är Villa Miramar.

Huset är byggt 1900-1901. Villan är uppförd i rött tegel med vita putsdetaljer och det plåttäckta taket med sina kraftiga takutsprång är typiskt för många av förra sekelskiftets villor. 2013-2017 byggdes det till och byggdes om från enfamiljshus till hus med fyra lägenheter. I samband med ombyggnaden gjordes stora förändringar, tak och fönster byttes ut, marknivån sänktes och ett tillägg med hiss tillkom i norr.

Nybildade bostadsrättsföreningen Gäddan 6 har en total bostadsyta om 472 kvm fördelad på fyra bostadsrätter.

Nummer
MTG-JM-701272

Counter