Norr. Drottninggatan 67

I detta funkisinspirerade hus uppfört i rött tegel 1938 erbjuds ett strandnära boende utan insyn och med sundsutsikt i väster och parkvy i öster.

Visningar
  • Tor 27 sep kl. 16:45 - 17:30. Öppen visning - Välkommen!
Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 2104. Våningsplan 1 av 6.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris

Utgångspris 2 595 000 kr.

Avgift

3 606 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och 82 kr tillkommer för kabel-TV.

Beskrivning

Här är boendet för dig som vill ha nära till morgondoppet vid Kallis och Fria bad!

Den genomgående våningen är fritt belägen på Drottninggatan i fastigheten Viadukten 8 som inte har något hus framför sig vare sig på ena eller andra sidan. I väster blickar du ut mot Öresund och Danmark och i öster möter den grönskande Margaretaplatsen. Ett tiotal trappsteg, eller en kort tur med hissen, upp från gatunivå gör dessutom att ingen kan se in i bostaden. Stranden når du på en minuts promenad och till Norra Hamnens folkliv och centrum tar det ca tio minuter att gå.

Eventuellt kan bilplats erbjudas inom snar framtid, i vilket fall är kön kort.

Huset är uppfört 1938, då funktionalismen på allvar slagit igenom, vilket känns i såväl trapphus som i bostaden med runda former varvat med rena linjer. Planlösningen bjuder entré med kakelklätt duschrum åt höger och ett kök åt vänster med plats för ett mindre bord och utsikt mot Margaretaplatsen.

Vidare in i bostaden når vi det rymliga sällskapsrummet som ger plats för både sittgrupp och ett rejält matsalsbord. Mot väster finns ett stort försterparti och utgång till den inglasade balkongen och frihetskänslan i vyn mot Öresund är hela tiden närvarande. Sovrummet är beläget mot öster och har samma utsikt mot Margaretaplatsen som köket. Här finns rejäl plats för dubbelsäng och även gott om utrymmen för klädförvaring.

Golven i sällskapsrummet och sovrummet är belagda med klassisk ekparkett i fiskbensmönster medan hall och kök har klinker liksom den inglasade balkongen.

Bostadsrättsföreningen Viadukten 1 bildades redan 2006 och under 2017 lyckades man slutligen förvärva fastigheten Viadukten 8 med adress Drottninggatan 65-67. Totalt finns 32 lägenheter i huset med en boarea om 2 434 kvm. I källaren finns förråd till lägenheterna och tvättstuga med mera. Källaren nås även utifrån i marknivå från huset gårdssida. På gården finns ett 15-tal garage- och p-platser för vilka kösystem tillämpas. Enligt den ekonomiska planen är det avsatt medel om ca 2,5 mkr för initialt upprustningsbehov. Övrigt underhållsbehov den närmaste 11-årsperioden ska täckas av den årliga avsättningen för underhåll. Energideklaration utfördes 2009 med energiprestanda angiven till 89 kWh per kvm och år.

Nummer
MTG-JH-701270

Counter