Tågaborg. Lenngrensgatan 7

Härlig lägenhet i markplan med två stora egna altaner med utgångar från kök och vardagsrum.

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 1001. Våningsplan 1 av 3.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea 119 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris

5 475 000 kr.

Avgift

5 206 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.

Beskrivning

Härlig lägenhet i markplan med underbar utemiljö. En rymlig entré välkomnar med stilfullt klinkergolv och skjutdörrsgarderober. Hallen erbjuder gästtoalett, tvättrum samt tar en vidare in i ett stort sovrum med snygg och rymlig garderobsförvaring och privat duschrum och toalett. Vidare från hallen öppnas ett snyggt kök upp med matplats och dubbeldörrar till uteplats i väster. Sällskapsrummet har stora fönsterpartier delvis öppningsbara mot en stor och härlig uteplats i väster. Detta rum har en öppen spis perfekt att utnyttja från både soffgrupp och en liten loungehörna.

Stadsdelen Tågaborg kännetecknas av en blandad stadsbebyggelse med villakvarter och stenstadskvarter i ca fem våningar med ett stort inslag av hus från första halvan av 1900-talet. Under hela 1900-talet uppfördes byggnader av vitt skilda karaktärer och stadens årsringar är lätta att avläsa. Det har styckats av och förtätats på de stora tomterna. Det finns fortfarande en del kvar av den allra äldsta bebyggelsen.

Kvarteret Gäddan innehåller enfamiljshus byggda från sekelskiftet och fram till 60-talet. Den äldsta byggnaden är Villa Miramar.

Huset är byggt 1900-1901. Villan är uppförd i rött tegel med vita putsdetaljer och det plåttäckta taket med sina kraftiga takutsprång är typiskt för många av förra sekelskiftets villor. 2013-2017 byggdes det till och byggdes om från enfamiljshus till hus med fyra lägenheter. I samband med ombyggnaden gjordes stora förändringar, tak och fönster byttes ut, marknivån sänktes och ett tillägg med hiss tillkom i norr.

Nybildade bostadsrättsföreningen Gäddan 6 har en total bostadsyta om 472 kvm fördelad på fyra bostadsrätter.

Nummer
MTG-JM-701273

Counter