Centrum. Hästmöllegränden 4b

Ljus våning mitt i stan med högt läge och utsikt över Konsul Olssons plats. Härliga öppna ytor, två stora sovrum och två duschrum samt två balkonger!

Visningar
  • Ons 24 jan. Anmäl er för visning på jens@2gm.se eller 0707-174275! Anmälan krävs.
Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 5. Våningsplan 4 av 5.

Storlek

4 rum och kök, varav 2 sovrum (kan bli 3). Boarea ca 141 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris

Utgångspris 4 390 000 kr.

Avgift

5 958 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Beskrivning

Vill man bo stort och centralt med ändå ha det relativt lugnt så är detta den perfekta våningen, belägen vid centrums finaste torg - Konsul Olssons plats. Det höga läget på fjärde plan (hiss finns) ger både ljus och avskildhet. Av våningens två balkonger är en belägen ut mot torgmiljön i norr och den andra i söder mot husets stora och gemensamma altan i plan nedanför. Garageplats för kvällar och helger finns tillgänglig i Sundstorgsgaraget bara ca 150 m bort. En sådan plats kostar 800 kr i månad och då får man stå från 18 på kvällen till 8 på morgonen samt alla helgdagar. Betalning för tidigare parkering och senare avhämtning kan lätt styras från app i mobilen.

Brf Terassen är en välskött förening med underhållsplan, bra eget kapital och relativt låg avgiftsnivå som ligger ca 15 % under den genomsnittliga i Helsingborg. Belåningen i föreningen ligger på ca 5 300 kr per kvm.

Dispositionen av våningens boarea är riktigt bra - köket möter upp direkt till vänster från entrén och är öppet mot matsalen som flyter ihop fint med det riktigt stora sällskapsrummet. I sällskapsrummet finns en öppen spis som troligen går att iordningställa för eldning (utfört i våningen under). Det två sovrummen är båda riktigt stora och väl försedda med förvaringsmöjligheter för kläder, det ena har dessutom kakelklätt duschrum en suitè och här finns även tvättpelare. Det andra duschrummet är också stilrent kakelklätt och beläget vid entrén. Köket har vita högblanka luckor och maskinell utrustning i rostfri design bestående av ett modernt kyl-/frysskåp med ismaskin, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

För den som behöver ett tredje sovrum ordnas det enkla vägguppsättning. Matsalen blir då ett stort sovrum och det finns gott om plats för matsalmöblemang i sällskapsrummet (se alternativ planlösning bland bilderna).

Golven är genomgående belagda med ekparkett, till större delen är det originalparkett i fiskbensmönster. Takhöjden är också generös av gamla mått och ger hela våningen en härlig känsla av rymd.

Bostadsrättsföreningen Terrassen förvärvade 2005 fastigheten Erik Dahlberg 10 i vilken det finns totalt 25 lägenheter med total boarea 2 117 kvm. Tvättstuga och förråd för lägenheterna finns i källarplan.

På tredje plan har föreningen anordnat en stor och härlig altan för medlemmarna med ett antal sittgrupper och grillmöjligheter. Man är dock noga med att det ska var tyst och lugnt efter kl 23 på kvällarna.

Justering av årsavgifterna görs med 2 % uppåt fr o m 2018-04-01. Energideklaration utfördes 2009 med energiprestanda angiven till 115 kWh per kvm och år.

Nummer
MTG-JH-701259

Counter