Tågaborg. Karl X Gustavs gata 54

Rymlig takvåning med två altaner, fungerande öppen spis och fantastisk utsikt från toppen av Tågaborg i den vackra fastighet uppförd 1907!

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 7. Våningsplan 5 (4 trappor).

Storlek

4 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 131 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris

Utgångspris 5 495 000 kr.

Avgift

6 634 kr/mån, inkl värme och vatten. I avgiften ingår värme och vatten.

Beskrivning

Från toppen av Tågaborg har man en helt fantastisk utsikt mot Danmark och Öresund med stadsdelens charmiga villabebyggelse i förgrunden. Med närhet till både stranden, Pålsjö skog och ca 15 minuters promenad till centrum reser sig fastigheten Svärdet 10 ståtligt längs Karl X Gustavs gata strax söder om Halalid. Huset är uppfört 1907 med vackert utsmyckad fasad.

Denna våning är belägen högst upp i huset och nu har det fattats ett beslut att hiss ska installeras. Hissen kommer att gå upp till fjärde plan och därefter är det en trappa kvar upp till våningen. Installationen beräknas vara färdig tills våren 2018. Hissen finansieras dels med befintliga medel och dels genom kapitaltillskott från bostadsrättinnehavarna. Denna lägenhets tillskott ingår i priset. Tillträde kan ske då hissen är tagen i bruk, men också tidigare om önskemål finns.

Vi tar oss in genom porten och möts av ett ljust och fräscht trapphus. På femte plan ligger våningen som byggdes om i sin helhet 2006/2007. Det är en vindsvåning, men de sedvanliga snedtaken har mer eller mindre trollats bort, de påverkar egentligen endast ett av sovrummen samt badrummet. Nästan hela våningens långsida mot väster utgörs av de indragna altanerna samt husets vackra frontespis.

Här finner man en rymlig hall, matsal belägen i själva "tornet" av fastigheten som angränsar till det stilfulla köket med stor altan och fri sundsutsikt. Matsalen angränsar också till vardagsrummet som även detta har en stor altan, fri sundsutsikt samt stort glasparti så man kan njuta av utsikten inifrån. I vardagsrummet finns en öppen spis som är godkänd att elda i efter ha brandskyddskontrollerats och sotats i augusti 2017. Rummet känns väldigt rymligt med sin öppenhet och det fina ljusinsläppet, det mäter också ca 2,6 meter från golv till tak.

Från hallen når man de två rymliga sovrummen varav ett ligger i väster, med utgång till en av altanerna. I rummet finns en platsbyggd garderob med skjutdörrar och belysning. Det andra sovrummet ligger i öster och har två mindre klädkamrar.

I hall, kök, badrum och gästtoalett finns vita infällda spotlights i tak med dimmer. Badrummet är kakelklätt med skåpsinredning från Vedum. Här finns tvättmaskin, torktumlare, bubbelbadkar och dusch. Köket har inredning från HTH med släta luckor.

Bostadsrättsföreningen Svärdet 10 förvärvade 2005 fastigheten med samma namn och har en boarea om 990 kvm fördelat på 9 lägenheter. Stambyte genomfördes 2006 då även alla badrummen renoverades. Under 2015 byttes övervägande delen av fönster och balkongdörrar mot väster ut mot nya i traditionell stil. Medlemmarna disponerar tvättstuga och förråd i källaren. Energideklaration utfördes 2008 med energiprestanda angiven till 119 kWh per kvm och år.

Nummer
MTG-JM-701250

Counter