Tågaborg. Höganäsgatan 3

Denna vackra villa är uppförd 1930 längst fram på Landborgen med bedårande utsikt över Öresund, Ven och Danmark.

Typ

Fastigheten Helsingborg Ankaret Västra 5. Friliggande villa - 2 plan med källare. Byggår 1930.

Storlek

Boarea 293 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 9 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 311 m² (friköpt).

Pris

Utgångspris 19 500 000 kr.

Beskrivning

Helsingborgs dåvarande stadsarkitekt Arvid Fuhre ritade och lät genom byggmästare John Strömqvist uppföra denna vackra villa 1930 till sig själv. Tomten om 1311 kvadratmeter är plan och läget längst fram på Landborgen och intill Pålsjö skog är oslagbart. Ett levande Öresund i blickfånget med Danmark och Ven i bakgrunden! Huset har en hög arkitektonisk kvalitet med omsorgsfullt utformade detaljer men är också i behov av modernisering.

Hallen är välplanerad med vindfång som även har gästtoalett samt öppnas upp mot plats att hänga av sig i och en rymlig hall. På detta plan finns ett bibliotek med utgång till trädgård, sällskapsrum med utsikt över Öresund, vacker öppen spis och utgång till trädgård. Vidare finns matsal, kök med utgång till altan samt ett mindre rum. Ytterligare ett stort härligt sällskapsrum mot Höganäsgatan finns på denna våning.

Ovanvånigen möter med ett allrum, tre sovrum varav två med balkong mot sundet, stor klädkammare som kan konverteras till ytterligare ett bad/duschrum samt ett rymligt sovrum med privat badrum, klädavdelning och balkong, även denna med utsikt över vattnet.

Villan är uppförd i tegel på en källargrund och det låglutande yttertaket är belagt med papp. Uppvärmning sker genom bergvärme. I öster mot Pålsjö Skog finns en lång uppfart och ett garage.

Nummer
MTG-JM-701279

Ekonomi

Utgångspris 19 500 000 kr. Taxeringsvärdet är 6 394 000 kr (fastställt avseende år 2012) varav byggnadsvärde 2 946 000 kr. Typkod 220, värdeår 1930.

Counter